Weather Forecast

Photo 01

Klik voor groter formaat

Het dorp is lange tijd geleden gebouwd door de mensen die hard moesten werken om te kunnen overleven, maar werden ondersteund door de veelvuldig aanwezige zon. Het dorp heeft goede moestuinen gehad op de “Vale da Abundância” (letterlijk de overvloed vallei) waar ook de Fato beek stroomt aan de westzijden van de dorp. Op de groene heuvels, graasden rustig de kuddes schapen en geiten, terwijl in het dorp, kakelende kippen rondzwierven op zoek naar voedsel.

Bij de Alge beek, maalden de molenstenen maïs en koren die tot brood werden gebakken op de oude brandhout kachels. Op een dag, moe van het harde werken, mannen en vrouwen gingen op zoek naar een beter leven ergens anders en langzamerhand raakte het dorp uitgestorven. De tijd deed zijn werk op de verlaten huizen en een voor een raakten de huizen in verval. Het dorp ooit zo vol van leven en vreugde begon te sterven.

Anibal Quinta

Anibal Quinta


Op een dag, enkele jaren geleden werd het spookdorp door Anibal Quinta gevonden. Door zijn werk reed hij regelmatig op de weg naar Figueiró dos Vinhos en het altijd zonnige oude dorp trok zijn aandacht. Hij werd zo nieuwsgierig dat hij op een dag besloot om erheen te gaan en er een kijkje te nemen. Hij vond er een bijna verlaten dorp. Van een totaal van 21 huizen, waren er slechts nog 4 huizen bewoond. Alle anderen huizen waren gewoon ruïnes. Hij was geraakt door de charme van het kleine dorp.

De passie was zo sterk dat hij meteen besloot een van de huizen te kopen. Hij begon het huis weer op te bouwen, en vol trots, nodigde hij zijn vrienden uit om hem en het dorp te bezoeken. En de betovering van Casal de São Simão was begonnen, verspreid onder de vrienden, die allemaal een huis begonnen te kopen en te herbouwd. En ook weer de vrienden van vrienden kwamen hetzelfde doen.

Photo 03

Anibal Quinta

Alles bij elkaar, met hun inzet en vreugde, slaagden zij erin om het dorp weer op te bouwen. En nu is Casal de São Simão weer een trots voor de omgeving en vol van projecten voor de toekomst.