Weather Forecast

In Casal de São Simão

Varanda do Casal is het restaurant van het dorp. Verfijnde ambiance, attente service, heerlijke gerechten, goede wijnkaart en een prachtig uitzicht maakt deze plek het beste restaurant van de gehele hele buurt.
Probeer niet de heerlijke tiborma kabeljauw of chanfana te weerstaan en geniet van deze (en andere) gerechten, terwijl u luistert naar zachte en goed gekozen muziek, genieten van een “luchtfoto” van Casal, welke aan uw voeten ligt.
Als het nog niet tijd is voor een maaltijd, wat te denken van een drankje, een kleine geitenkaas met houtoven gebakken brood of een ijsje op het terras?

 

In Avelar

Dona Vitalina: Rua Nova, 65; Tel: 236 622 534 – Alleen ontbijt
Er zijn geen bordjes aan de deur. Kom gewoon binnen, begroet mevrouw Dona Vitalina, een goed gestemde grijsharige mevrouw, en vraag haar (en bekijk het, want ze zal in de keuken zijn) wat het menu is.
Het betreft hier thuis gemaakt eten, goede kwaliteit, 3 menu’s om uit te kiezen (is voldoende …). De prijs is inclusief het hoofdgerecht, brood, een drankje (wijn, bronwater, biertje, sinasappelsap) en een koffie (bij de bar) voordat u weggaat, terwijl u 5 euro afrekent. Geen toetje of fruit.
Voorgerecht, een speciaal gerecht, pompoensoep, een typisch Portugees gerecht gemaakt van groenten en sommige soorten worst. Hoe eerder hoe beter want het eten van mevrouw Dona Vitalina kan op zijn. Dus ga vroeg.
Open vanaf 12 uur.

Espeto de Prata: Rua Padre Rosa, 60; Tel: 236 622 960 or 918 762 702
(elke dag van 10:00 tot 14:00 en van 15:00 tot 21:00 uur open)
Voor de mensen die het prefereren om thuis te eten of om een picknick voor te bereiden en geen zin hebben om het klaar te maken is dit uw kans. Elke dag een verschillende maaltijd en gegrilde kip en altijd spareribs. Neem ook “migas” (als vervanging van of begeleidende rijst of patat), is een typisch gerecht, gemaakt van gebroken brood, kleine bonen en zeer dunne plakjes van de kool.

 

In Ribeira de Alge

O Moinho: Tel: 236 622 035
Hier kunt u een lunch, diner of gewoon een tussendoortje nemen. Op een zeer mooi balkon met uitzicht over een riviertje 15 meter hoog.
Goed gevarieerde vis (van de rivier) en vlees. Goede service, het betere kookwerk.
Indien u zich warm voelt, vraag dan naar de groene droge wijn.
Indien u niet gaat autorijden, sluit dan uw menu af met een goede oude (of zelf zeer oude) Portugese “aguardente” (brandewijn).

 

In Figueiró dos Vinhos

Confeitaria Santa Luzia: Rua Dr. José Martinho Simões, 75; Tel: 236 552 129
Niet een restaurant, zelfs niet een Cafe, het is de plaats waar, met zekerheid, de beste spons-taart wordt gemaakt. De hele dag en nacht lang open, in het centrum van de stad, vraag even iemand waar het is. Het wordt gerund door dezelfde familie sinds generaties, makers van de beroemde biscuit, zaklamp druppels en zoete kastanjes volgens de originele en zeer goed onderhouden recepten. Het is een must!

 

At Foz do Alge

Camping Park: Tel: 236 640 000
Volg de borden vanaf Figueiró dos Vinhos (ongeveer 10 km).
In de plaats waar de Alge-stroom met de Zêzere rivier samenkomt, een hele leuke en rustige plek, er is een camping, en op de camping, een restaurant. Hoewel het een beginnende camping betreft, deze plek verdient een bezoek en, ten minste, een snack. U zult er geen spijt van!

 

In Talasnal

Ti Lena

Klik voor een grotere foto

Ti Lena: alleen in het weekend, op afspraak.
Tel: 933 832 624 or 911 932 948
Van Casal de São Simão, is het niet een korte rit, maar Talasnal, een Schist dopr, is het een bezoek waard.
De weg tot dit paradijs is niet gemakkelijk, want de laatste kilometer van Lousã, zijn niet geasfalteerd. Hoe dan ook, tenzij het heeft geregend de laatste dagen, zal er geen groot probleem zijn bij het voorzichtig rijden met een “normale” auto. Anders zal 4WD fantastisch zijn.
Ti Lena is de naam van de laatste bewoner, nog levend, van dit verlaten dorp. Dit restaurant is onderdeel van een droom van de eigenaren, twee vrienden die in verschillende steden leven tijdens de week, en die besloten om deze plek, waar klanten zich thuis zouden voelen, op te zetten. Het huis zelf is verbazingwekkend en het eten ongelooflijk. Wees niet verbaasd bij het op je horloge kijken, dat je er een paar goede uren hebt verbleven.
Als u nog afbeeldingen wilt zien en niet bang bent voor de Portugese taal kijk dan hier.

 

Andere aanbevolen plekjes

O Cristo (The Christ – raak niet verward, het is maar een Nicknaam): op de rotonde, aan uw rechterhand, net voor Espinhal, op de weg naar Penela. Geen menu, maar een enkel bord eten, maar een goede Portugese keuken.

O Pastor: aan de linkerkant, 500 meter na de “O Cristo” op de weg naar Penela. De beste crème gebak ooit gemaakt, voor een pauze in de ochtend of op de thee tijd!

En nog veel meer … Deze lijst zal regelmatig worden bijgewerkt, zodat u hierop kunt vertrouwen!